Waterloo Gin Oak Infusion 42% 50cl Waterloo Gin Oak Infusion 42% 50cl
Waterloo Gin Oak Infusion 42% 50cl Waterloo Gin Oak Infusion 42% 50cl
Waterloo Gin Oak Infusion 42% 50cl
0 Review | Review toevoegen
Ambachtelijke gin van microdistilleerderij Ferme de Mont Saint-Jean bij Waterloo
€ 42,50
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Grotere aantallen nodig? Contacteer ons!

Deze sterkedrank is het perfecte huwelijk tussen onze eigen traditie en de Engelse traditie met meer exotische toetsen.
Waterloo Gin is een puur en evenwichtig product boordevol geschiedenis dat het beste van beide traditionele Gin-types combineerd.

Over Waterloo Gin
Aan de voet van de beroemde Leeuw van Waterloo, het decor van de grote napoleontische veldslag, houdt de hoeve van Mont-Saint-Jean duizendjarige tradities in ere. De brouwerij van Waterloo, die al langer bestaat dan dit voormalige Britse veldhospitaal, brouwt er al meer dan 500 jaar de beste traditionele bieren en knoopt vandaag opnieuw aan met een eeuwenoude traditie met de distillatie van gin en whisky van topkwaliteit. Dat is op zich weinig verrassend, aangezien de imposante hoeve van Mont-Saint-Jean vroeger zeer waarschijnlijk reeds een distilleerderij bezat.

Het 100% ambachtelijke productieproces is gebaseerd op de methoden die de boeren uit de Middeleeuwen toepasten. Om te distilleren heb je een alcoholhoudende basis nodig. Bij distillatie wordt immers geen alcohol geproduceerd, maar versterkt.

Alles begint bij het brouwen van Waterloo-bier dat geen hop bevat. Hop draagt immers niets bij aan de smaak van de sterkedrank. Vroeger gebruikte men voor de distillatie vaak oud bier. Net als vroeger wordt het bier vandaag gebrouwen met graan uit eigen streek. In tegenstelling tot Waterloo Récolte brengt het bier dat bestemd is voor de distilleerderij, meer tijd door in de roerkuip en ondergaat het een korter kook- en gistingsproces. 

Bier vormt dus de grondstof voor het distillaat en wordt in dit stadium ‘wort’ genoemd. Men brengt het wort aan de kook en op 78,3°C verdampt de alcohol. Hierbij controleert de distilleerder nauwgezet de temperatuur. De alcoholdampen gaan door een korf met zorgvuldig gekozen kruiden en specerijen; bepaalde aroma’s zullen – afhankelijk van de temperatuur – samen met de alcohol verdampen.

Zoals bij elke distillatie bekomt men uiteindelijk transparante alcohol die wordt versneden met gedemineraliseerd water.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Stuur ons een mailtje!
info@gintonicstore.be