Ayala Brut Majeur - in luxe geschenkdoos - 12,3% - 75cl
Ayala Brut Majeur - in luxe geschenkdoos - 12,3% - 75cl
0 Review | Add review
De Ayala Brut Majeur is de referentie bij uitstek van de frisse en elegante stijl van het Huis van Ayala. Het is samengesteld uit Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.

Expected delivery time

temporarily sold out

€ 37,70

Stock :

Variatie: Ayala Brut Majeur - in luxe geschenkdoos - 12,3% - 75cl
This product is not in stock
 
Wishlist

Do you have a question about this product?

Ask us your question

De Brut Majeur is de referentie bij uitstek van de frisse en elegante stijl van het Huis van Ayala. Het is samengesteld uit Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De verlengde rijping van 3 jaar in de kelder en de lage dosering maken het een wijn die onder alle omstandigheden gedronken kan worden. Een lichte goudkleur en een overvloedige en fijne luchtbel. De neus is open en expressief met tonen van citrusvruchten, bloemen en wit vruchtvlees. Het gehemelte is evenwichtig en combineert frisheid met vinositeit, fruitig en voorzien van een goede lengte.

Ayala Brut heeft een fijne neus en is fijn parelend. Deze door de beroemde kok Gordon Ramsay als huiswijn uitgezochte champagne heeft een zachte, fijne mousse tegenover een sterkere champagnesmaak met frisse afdronk. De wijn is geassembleerd uit 45% grand cru en premier cru pinot noir, 30% chardonnay van de beste wijngaarden op de Côte des Blancs en 25% pinot meunier, uit de vallei van de Marne.

Over het Huis Ayala : 

Het huis Ayala is in 1860 door de Colombiaanse diplomaat Edmond de Ayala gesticht. De Colombiaan was met een Française getrouwd en zij bracht het Château de Mareuil-sur-Aÿ met de daarbij behorende wijngaarden in als bruidsschat. Een broer van de oprichter, Fernand d'Ayala, was bevriend met de prins van Wales, de latere Eduard VII van het Verenigd Koninkrijk. De prins vond de champagne veel te zoet en Ayala ging ter wille van deze klant "natuurlijke" champagnes, met minder suiker in de dosage die bij het dégorgement aan de flessen wordt toegevoegd, produceren.

In 1860 werd aan een liter champagne 66 gram suiker toegevoegd. Ayala bracht dat terug tot 22 gram en werd beloond met het predicaat van Brits hofleverancier. In de 21e eeuw zou ook deze champagne vrij zoet worden gevonden en als "sec" worden verkocht.
De eerste helft van de 20e eeuw verliep voor Ayala rampzalig. In 1910 mislukte de oogst. In 1911 sloeg een epidemie van de phylloxera toe in de wijngaarden. De Champagne kwam in opstand en 5 tot 6000 woedende wijnboeren uit 51 dorpen probeerden de stad Ay te bezetten. Toen dat werd verhinderd wierp de menigte zich op de onverdedigde wijnhuizen van Ayala en Bissinger. De gebouwen werden geplunderd en in brand gestoken.

In 1913 waren de gebouwen hersteld, maar toen kwam de Eerste Wereldoorlog die in en om de Champagne grote verwoestingen achterliet en de handel in champagne platlegde.

De Russische Revolutie en de Amerikaanse drooglegging, gevolgd door de beurscrisis in 1929 gaven het bedrijf de nekslag. In 1936 nam de familie Guiness wat nog van het champagnehuis resteerde over.

Op 8 november 1937 kocht Rene Chayoux (1892-1969) Ayala. Deze zoon van een wijnhandelaar had ook belangen in wijngaarden en kastelen rond Bordeaux zoals Château Phélan Ségur en Château La Lagune, een 3e Grand Cru Classe van 75 hectare in de Haut-médoc.

Het huis Ayala is sinds 2005 in handen van het champagnehuis Bollinger.

Order by:

Add review

No reviews found.

Ask a question about this product

Fields marked with a * are mandatory

Your question has been sent! Thank you.

We will provide you with an answer as soon as possible.

Can we help you?

Can we help you?

Drop us an email!
info@gintonicstore.be